Stichting FttX Certificering

G3 - Monteur grondwerk en tuinboringen

  1. Home
  2. /
  3. Overzicht FttX certificaten
  4. /
  5. G3 – Monteur grondwerk...

Voor wie?

G3 is een theoretisch examen voor het roeren van de grond door een monteur grondwerk en bij het uitvoeren van tuinboringen. Met het G3-certificaat kan je onder meer beschrijven op welke manier telecomkabels in de hoofdgeul beschermd dienen te worden en toelichten wat de gevaren zijn bij het verwerken van glasvezels en werken nabij glasvezels. Ook kan je de risico’s op het beschadigen van andere netten bij het realiseren van een tuinboring inschatten en zodoende zulke schade voorkomen.

 

Geldigheid

Het G3 certificaat is vijf jaar geldig. Daarna moet je weer examen doen. In het Certificatenregister kan je de geldigheidsduur van het certificaat controleren.

 

Kosten

De kosten voor het examen bedragen € 160,- ex BTW.

 

Vrijstelling

Heb je al een geldig certificaat Monteur Grondwerk FttH + Tuinboringen van KPN Glashelder of Graafschade voorkomen in FttH Projecten van SOMA Bedrijfsopleidingen? En is dat behaald vóór 1 december 2024? Dan ben je vrijgesteld tot de geldigheidsduur van dat certificaat verloopt. Nadat de looptijd van je oude certificaat verloopt kan je verlengen naar het nieuwe FttX certificaat door hiervoor examen af te leggen.

G3 - 01 Monteur grondwerk en tuinboringen