Stichting FttX Certificering

Aanmelden voor examen

  1. Home
  2. /
  3. Aanmelden voor examen

Als je een opleiding volgt, is het examen meestal inbegrepen. Je opleider regelt dit dan voor je. 

 

Als je geen opleiding volgt, maar op een andere manier de benodigde kennis en ervaring opdoet, vraag je het examen zelf aan bij het examenbureau. Zij plannen de examens in. 

 

Examens vinden regelmatig plaats op erkende examenlocaties.

Voorbereiden

Je bepaalt zelf hoe je je op het examen voorbereidt. Bijvoorbeeld door een opleiding te volgen. Op onze website vind je ook voorbeeld praktijk-

examens. 

 

Neem behalve de examenstof ook het examenreglement goed door. Hierin lees je wat tijdens het examen wel en niet mag en wat je rechten en plichten zijn. 

Examen doen

Meld je aan voor het examen. Als je een opleiding volgt, komt het examencentrum soms naar je toe, als afsluiting van de laatste opleidingsdag. 


Je moet je kunnen legitimeren, dus zorg dat je een geldig identiteitsbewijs bij je hebt.


Je hoort binnen vijf werkdagen of je geslaagd bent.

 

Na het examen

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Je mag er trots op zijn en je wil het natuurlijk aan iedereen laten weten. Voeg je certificaat toe aan je LinkedIn profiel en deel het via sociale media met je netwerk.

 

Het examenbureau legt je certificaat vast in het certificatenregister. In dit register kan je je eigen certificaat inzien. Ook is het register bedoeld voor werkgevers die zo kunnen nagaan of je echt over het certificaat beschikt.